Fotografiile prezentate au caracter informativ și pot conţine accesorii neincluse în pachetele standard. Unele specificaţii sau preţul, pot conţine mici inadvertenţe, pot fi modificate de către producator făra preaviz sau pot conţine erori de operare. Ele pot fi modificate făra inştiinţare prealabilă şi nu constituie obligativitate contractuală. Promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.
Separatorul de smantana este ideal pentru fermele cu volume reduse de lapte, pentru micile afaceri. Echipamentul este fiabil, simplu de utilizat, usor de intretinut. Volum rezervorului de lapte (cuva): 12L. Mecanismul de separare a smantanii este din inox.
Separator smantana, 100l/ora, cuva din inox, 60 kW/h
EMT3799
1.322,00 lei
999,00 lei
Economiseste 323,00 lei
cu TVA
Separatorul de smantana este ideal pentru fermele cu volume reduse de lapte, pentru micile afaceri. Echipamentul este fiabil, simplu de utilizat, usor de intretinut. Volum rezervorului de lapte (cuva): 12L. Mecanismul de separare a smantanii este din inox.
Acest separator a fost conceput și fabricat pentru a separa laptele integral în smântână și lapte degresat, înlăturând simultan impuritățile rămase după extragerea laptelui. Setul de livrare al separatorului dumneavoastră constă în următoarele unități de ansamblare:
dop;
sistem de acționare electrică;
recipient pentru lapte;
camera flotorului;
flotor;
bol;
recipient de consum;
dispozitiv (orificiu) de golire a smântânii;
dispozitiv (orificiu) de golire a laptelui degresat;
cheie de reglaj;
set de accesorii și piese de schimb;
Procesul de separare a laptelui:
Laptele trece în bol printr-un orificiu de intrare din dop, în recipientul pentru lapte, și camera flotorului.
De la baza bolului laptele se scurge pe canalele de separare dintre discuri printre găurile de distribuire aliniate vertical pe stiva de discuri.
Sub influența forței centrifuge globulele grase și sedimentele dinlapte încep să se depună radial spre exterior sau spre interior în canalele de separare în funcție de densitatea acestora.
Smântâna, cu globulele grase, are o densitate mai scăzută decât laptele degresat, prin urmare se mișcă spre axa de rotație a bolului.
Sub presiunea laptelui, se scurge spre discul de separare și trece în dispozitivul de golire a smântânii prin orificiul de evacuare din șurubul de reglare. Laptele degresat are o densitate mai mare,astfel încât forța centrifugală îl împinge în exterior spre periferia bolului.
După aceea, laptele degresat trece în sus spre gâtul bolului printr-un canal dintre discul separator și gurile de evacuare în dispozitivul de golire a laptelui degresat prin orificiile de evacuare din capacul bolului.
Impuritățile mecanice se așează pe suprafețele inferioare din interiorul capacului și bazei bolului, de aceea bolul trebuie curățat la fiecare 20 de minute pentru a asigura separarea corectă.
INFORMATII TEHNICE
Serviciu de funcționare S2 - 20 minute
Capacitate lapte 100 litri /h
Temperatura laptelui degresat de la 30°C la 40 °C
Capacitate recipient pentru lapte 12 litri
Timpul de încălzire a bolului nu mai mult de 40 secunde
Conținutul de grăsimi din laptele degresat, nu mai mult de 0.05 %
Timp de funcționare neîntreruptă înainte de a curăța bolul, nu maimult de 30 minute